„Perlas“

Modernaus interjero stiliaus kotedžas nuomai pajūryje.

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas Leonas  Garbačauskas

2015 m.                                                                                                                                                 Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Perlas – kietas, apvalus arba apvaliai artimos formos pusbrangis mineralas, gamtinės kilmės organinis brangakmenis. Perlus „gamina“ moliuskai. Daugiausiai perlai naudojami juvelyriniams dirbiniams.

Ar galite įsivaizduoti perlais puoštą interjerą? Aš sakau-TAIP! Man šis interjeras,  jo kūrimas ir asocijuojasi su perlo  ”gamyba”. Sluoksnis po sluoksnio šis butas vis gražėjo ir iš paprastos daugiaaukščio dėžutės tapo liukso  klasės interjeru. Itin sudėtingas ir ilgas buvo “Perlo” gimimas. Labai sudėtinga buvo rasti gerus meistrus, nes norėjosi kokybės, atsakingo požiūrio į darbą, nes užsakovas gyvena ne Lietuvoje ir šį butą įrenginėjo kaip staigmeną, dovaną Mamai. Nepaisant to kad buvo pasamdyta ne pavieniai žmonės, o patikimai atrodanti įmonė, nesklandumų neišvengta. Jie dingo su didele pinigų suma, neatlikę nei ketvirtadalio darbo. Taigi “Perlo” realizavimas buvo tam tikram laikui sustojęs kol vyko naujų apdailos meistrų paieška.

Visai buto apdailai stengėmės naudoti naudojame natūralias medžiagas, kaip kad ąžuolo parketlentės, taip pat interjerui buvo gaminami autoriniai medžio baldai. Kaip gi “Perlas” be blizgesio ? Norėdami suteikti interjerui daugiau šventiškumo, pasirinkome įtempiamas blizgančias smėlio spalvos lubas. Lubas papuošėme kristaliniais šviestuvais. Visi žinome, kad  daugiau nei prieš šimtmetį nedidelėje stiklo dirbtuvėlėje Bohemijos kalnuose užgimusio „Swarovski” krištolo spindesys netruko išplisti po visą pasaulį. Smuikininko rankomis išgaunamo skaidraus krištolo paslaptis ilgą laiką žadino daugelio juvelyrų smalsumą. „Swarovski” kristalų spindesys vis dažniau tampa ir šiuolaikinio namų interjero akcentu. Naujakuriai vis dažniau pageidauja modernaus arba su klasika derinto šviesaus namų interjero ir netradicinių dizaino sprendimų su krištolo elementais. Jokių griežtų ribų pritaikant „Swarovski“ kristalus interjere nėra. Jais dekoruojami tiek lovos apmušalai, tiek užuolaidų karnizai, šviestuvai, netgi grindų danga bei virtuvės plytelės Kristalai interjerui suteikia išskirtinumo, neperkraunant jo nereikalingomis detalėmis ir išlaikant subtilią prabangą. Ypatinga krištolo savybė – šviesos skaidymas į visas vaivorykštės spalvas, todėl šviesoje žėrinčiais krištolo lašeliais dažnai puošiami sietynai bei veidrodžiai, žvakidės, į baldus integruojamos šviečiančios detalės. Toks interjeras tampa šviesesnis ir įdomesnis, nestokoja žaismingų detalių bei atrodo skoningai.

Pirmas Perlo “sluoksnis” -tai svetaine su virtuvės zona. Balduose įmontuojama buitinė technika subtiliai įsilieja į bendrą interjero koncepciją, nejaučiame buitiškumo, net turėdami atvirą, sujungtą su svetaine virtuvę. Šventiškumo ir nekasdieniškumo atmosferą sukuria šalia pietų stalo apšviesta niša dekoruota pjaustytais veidrodžiais.  Dailininkės   potėpiais sukurtas nišos rėmas užbaigia ir įrėmina visą valgomojo zoną. Svetainėje neeilinė, sudėtingo formavimo siena-niša, kurioje bus eksponuojama šeimos istorija nuotraukų pavidalu. Mažytė, bet jauki svetainė, kurioje telpa viskas ko reikia-sofa su miegamuoju mechanizmu, 2 patogūs foteliai. Minkšti gobelenai, lenktos formos, subtilios šviesios spalvos, dailininkės išpieštos kolonos esančios prie televizoriaus-erdvę daro jaukią ir atpalaiduojančią.

Du miegamieji-mamos ir sūnaus skiriasi temomis ir spalviškai. Mamos kambarys itin romantiškas, čia vyrauja gėlių motyvai, šviesios pastelinės spalvos. Sienų tapyba labai praplečia erdvę, verčia mus svajoti, gerai nuteikia. Kadangi tai interjero “Perlas” miegamasis, taigi piešinyje tikrai rasime perlų !, kuriuos mums nutapė dailininkė. Miegamojo spintos durys puoštos Swarovski kristalais, patogi lova turinti patalynės dėžę (kas būtina gyvenant nedidelės kvadratūros bute) taip pat puošta šiais kristalais. 12 kvadratinių metrų miegamojo kambaryje telpa dar ir rankų darbo kosmetinis staliukas ir įdomios formos minkštasuolis. Aksominės ir atlasinės užuolaidos užbaigia visą kambario spalvų paletę.

Lovatieses siuvome, joms išrinktas ir  naudotas  žakardinio pynimo audinys. Taip pat kiekvienam kambariui sukurtos ir pasiūtos dekoratyvinės pagalvėlės aplikuotos keletu skirtingų teksturų audinių deriniu. Naudoti audiniai reljefiniai ir papildomai siuvinėta perliukais bei kitomis aplikacijomis derančiomis interjere.

Antrajame miegamajame vyrauja  paslaptimi alsuojanti Venecijos tema. Šis miegamasis sukurtas santūriau, nes tai sūnaus, kuris retkarčiais apsistos šiame bute, kambarys. Išpjaustyti ant baldų ornamentai, Venecijos freska , aksominės užuolaidos ,griežtesnės ir santūresnės šviestuvų formos, veidrodžių žaismas puikiai išpildo mažą ,tik 10 kvadratinių metrų kambariuką.

Viską vainikuoja gražuolė vonia su angelų orkestru. Angelų idėja gimė, kai parinkau vonios kambariui šviestuvą su angelais.Labai norėjosi kažko specialaus šiems namams, kažko itin romantiško ir teigiamo. Taigi angelai atitiko mano interjero viziją ir jie papuošė  ne tik  šviestuvą, bet ir atsirado sienų tapyboje.

Rezultatas-tikrai išskirtiniai, prabangūs ir jaukūs namai su tik jiems kurtais baldais ir “Perlo” legenda


Krepšelis

Krepšelis tuščias.