„Nicos Sodai“

Klasikinis namo interjeras. 

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė

Interjero fotografas Leonas Garbačauskas.

2015 m.                                                                                                                                                Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Nusprendus daryti jau esamo namo rekonstrukciją, o ne statyti naują namą ne visada yra pats geriausias sprendimas. Kai kuriuos senesnius namus paprasčiau, o ir pigiau nugriovus statyti iš naujo. Tačiau tokie drastiški sprendimai reikalingi tik kai esamo namo negalime pritaikyti prie šiuolaikinių standartų. Juk kiekvienas namas labai individualus ir beveik kiekvienam reikalingi individualūs sprendimai. O kartais paprasčiausiai sprendimą nugali sentimentai, nes ne visada norisi atsisakyti gerais prisiminimais ir nostalgiškais jausmais dvelkiančio senojo namo.

Būtent taip nutiko ir su šio projekto namu. Interjeras „Nicos sodai“ – seno namo rekonstrukcija su įspūdingai aukštomis lubomis. Taip pat ir puikus pavyzdys kaip iš seno namo galima padaryti puikų, šviesų interjerą.

Kodėl „Nicos sodai“?

Pati Nica yra įsikūrusi Viduržemio jūros pakrantėje esantis žavus Prancūzijos miestas. Kiekvienais metais čia užsuka be galo daug turistų iš įvairiausių pasaulio kraštų. O juos čia sutraukia ne tik gražūs paplūdimiai ir savo žydromis akimis viliojanti jūra. Žmones čia tarsi magnetas traukia pasakiška gamta ir žydinčių gėlių gausa. Todėl tikra nuodėmė būtų nuvykus į Nicą neapsilankyti energingame ir triukšmingame Nicos senamiesčio gėlių turguje (pranc. „Cours Saleya). Čia net nepajusite kaip greitai jus užvaldys ryškios gėlių spalvos ir svaiginantys kvapai.

Kurdama interjerą mėgstu jam suteikti pavadinimą. Tokiu būdu iškart tarsi įkūniju idėją. Namo rekonstrukcijai pasirinktas – klasikos stilius kaip ir Nicos sodų tematika tarsi apjungia tai kas sena ir tai kas papildyta nauju. Taip sukuriant tobulą derinį namo šeimininkams.

Interjeras kuriamas iš širdies.

Man kaip interjero dizainerei visuomet norisi sukurti interjerą artimą ne tik mano, tačiau ir užsakovų norams ir širdims. Malonu dirbti kai su klientais lengvai susikalbame, reikalingi sprendimai aiškūs, o spalviškumo rodos nei nereikia galvoti, nes vos pažvelgus į šviesius ir malonius užsakovų veidus bei būdą – spalvos tarsi pačios išplaukia viena iš kitos.

Todėl spalvų gama interjere parinkta – šviesi, lengvų atspalvių su keletu ryškesnių detalių ar elementų, tokių kaip – sodriai mėlyno aksomo, minkšti svetainės baldai. Visuomet sakau, kad ir kokie šviesios spalvos šalininkai bebūtume interjere reikia ir akcentinių spalvų. Jos suteikia gyvybės, jėgos ir charakterio namams.

Laiptus palikome senu. Juos tiesiog atnaujinome. Kadangi laiptų zona kaip įprastai nesislepia už sienos ar kažkokios kitos konstrukcijos svetainės erdvėje atsiranda didelės erdvės, didingumo pojūtis. Prabangos suteikia dekoro ornamentai ant baldų ir šviestuvų. Žinoma svetainėje neapsieiname ir be jaukumo simbolio – židinio. Taip pat greta jo įsikomponuoja ir televizoriaus zona su elegantiška komoda.

Kuriant namo interjerą neapsiėjome be kristinosinterjerai.lt būdingų sienų dekoro sprendimų. Todėl sienas puikiai papuošė dailininko Lino Atgalainio freskos. Šiomis freskomis galima gėrėtis ne tik žvelgiant iš svetainės ar lipant laiptais, tačiau ir kitose namo erdvėse. Tai tarsi visą namą vieningai jungianti detalė – nevystančiomis Nicos sodų gėlėmis išpuoštos erdvės.

Be viso interjero grožio užvaldžiusio rekonstruojamą namą, manau, labai svarbus ir funkcionalumas. Todėl išnaudojau prieškambario erdvę ne tik patogiam prisėdimui ir dailiam staleliui pasidėti raktams. Prieškambario zonoje atsirado erdvi sieninė spinta, kurios durys alsuoja prabanga ir ne tik, kad panaikina kasdienybės pojūtį, tačiau ir įžengus į namus iškart sužavi.

„Nicos sodai“ interjeras, kuriame gyvenimas kvepia gėlėmis, o bėgančios dienos kupinos saulės tarsi Viduržemio jūros paplūdimiuose.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.