Azijos Saulė

Modernus kotedžo interjeras  Kaune.

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas Leonas Garbačauskas.

2015 m.                                                                                                                                                 Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Tai 100 kv m kotedžo interjeras Kaune. Užsakovai – žavi, jauna šeima, kurios pageidavimu pradėjome kurti modernaus stiliaus interjerą.

Šio interjero išskirtinumu tapo azijietiška tema, kuri švelniais štrichais jaučiama ir sutinkama  abejuose namo aukštuose. Azijoje galima atrasti tiek prabangos, tiek skurdo, tiek autentiško paveldo. O kur dar nepaprasta šio žemyno gamta. Apskritai Azijos kraštui būdinguose  interjeruose dažniausiai naudojamos neutralios spalvos, kurios sukuria paprastumą. Šiam stiliui būdingi panašūs principai, kaip ir skandinaviškam minimalizmui: erdvė, švara, tvarka, aiškios linijos, grynos formos, natūralios medžiagos, minimalus dekoras, pusiausvyra. Mums, šiaurės europiečiams, toks namų interjeras tikrai puikiai pažįstamas ir priimtinas.

Norėjosi šiems namams sukurti tokį interjerą, kad parėjus namo ir uždarius duris visas pasaulio triukšmas ir bėdos liktų už jų. Kad namų skleidžiamos bangos padėtų greičiau sukaupti jėgas ir pasiruošti kitos dienos iššūkiams.  Žinoma, sukurti tokį terapinį efektą nemenkas iššūkis net ir man, patyrusiai dizainerei.

Darbai, kaip ir visuomet, prasidėjo nuo zonavimo ir baldų išdėstymo plano. Interjero spalvinės gamos akcentais pasirinkome šiltą medžio spalvą ir juodos spalvos derinį. Šių  spalvų derinys kotedžo interjerui suteikia gyvybės ir modernumo.

Vos įžengus pro duris, dar prieškambario zonoje pasitinka laiptai. Džiugina priimtas praktiškas laiptų apšvietimo sprendimas – pakopose įmontuotos LED juostos. Šie laiptai darniai įsilieja į bendros erdvės kompoziciją ją papildydami. Svetainėje, kaip ir visame namo interjere, puikuojasi juodos ir šiltai rudos spalvos deriniai. Azijos tematikai išlaikyti pasirinktos pasakiška to krašto gamta dvelkiančios dekoracijas, tačiau stengtasi jų naudoti minimaliai, tik tiek kiek reikia. Bendro konteksto fone išryškėja ir minkštas svetainės baldas, kuris specialiai pasirinktas kiek žemesnis. Taip pat neatsisakyta lubų formavimo kas būdinga kristinosinterjerai.lt interjerams.

Kaip dažnai įprasta bendrojoje erdvėje virtuvė ir svetainė sujungtos. Tačiau ties valgomojo zona, virtuvės erdvėje, atsiranda tamsinto stiklo sienelė, dekoruota raštais. Tokį sprendimą priėmėme norėdami pietų stalo pokalbiams suteikti šiek tiek privatumo. Tvirtas valgomojo stalas ir virtuvės baldas pasirinkta gaminti iš medžio nenukrypstant nuo kuriamos temos. Įmontuoti baldai persipina naujovių ir autentiškumo gijomis – derinant pakabinamų spintelių blizgią baltą ir apatinių baldo stalčių šiltą medžio spalvas. O virtuvės interjerą vainikuoja puošnus pakabinamas šviestuvas.

Laiptais pakilus į antrą aukštą randame miegamuosius kambarius bei šeimininkų vonią. Moderniomis, pilkų atspalvių plytelėmis nuklotos vonios interjere pasirinkome į lubas įleisto apšvietimo sprendimą.  Spalvinė gama neutrali, rami. Pagyvinimui pasirinkta akcentinė spalva, kuri atsiranda tik ant nedidelių vonios kambario detalių. Su klientais svarstėme ką pasirinkti dušą ar vonią. Galiausiai priėjome sprendimą, kad šeimai reikalingi abu.

Pažvelgus į vaikų kambarį, matome, kad jame kaip ir priklauso – gausu žaismingų, ryškesnių spalvų. Atžalos kambaryje nesinorėjo palikti plikų langų. Todėl juos pridengėme lengvomis tarsi rūkas dieninėmis užuolaidomis, o nakties privatumui saugoti, pasirinkome nuleidžiamas romanetes. Vaikų kambaryje visuomet norisi linksmų sprendimų, todėl sieną šalia lovos papuošė spalvingas medis.

„Jeigu atsuksite veidą į saulės šviesą, nematysite šešėlių.“ – Sakė Hellen Keller. Todėl tikiuosi, kad kaip Azijos saulės interjeras – taip ir užsakovų gyvenimai bus kupini saulės, kuri išsklaidys visus atsiradusius ne malonumus ir šešėlius.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.