„Dream House“

Klasikinis namo interjeras. 

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas Leonas Garbačauskas

2015 m.                                                                                                                                                 Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Šis naujos statybos namas iš pažiūros yra visai nedidelis, tačiau viduje puikiausiai išsidėsto daugiau nei 200 kv m gyvenamo ploto. Kuriame telpa: virtuvė, prieškambaris, svetainė, miegamasis, vonia, san. mazgas, drabužinė. Antrame aikšte randasi vaikų kambariai, taip pat dar viena vonia, bendras poilsio ir svečių kambariai.

Kuo įdomus šis interjeras?

Tuo, kad jame kaip įprastai nėra televizoriaus svetainėje. Tačiau vietoj to antrame aukšte yra kino kambarys, kur šeima susirinkusi puikiausiai galės pažiūrėti mėgstamą filmą, koncertą ir tiesiog drauge atsipalaiduoti. Asmeniškai mene labai nustebino šis sprendimas, nes įprastai mes savo laiką lengva ranka atiduodame televizoriui ir tuščiam jo žiūrėjimui. Kartais net esame įpratę televizorių turėti kaip namų foną. Gal todėl šis sprendimas taip sužavėjo.

Be abejo šis namo interjeras yra visiškai kitoks nei įprasti mano interjerai. Jaučiamas angliško stiliaus charakteris, o spalviniu aspektu dominuoja ramios spalvos. Yra panaudoti keli akcentai, tai mėlynos spalvos parinkimas. Visą namo interjerą sušildo šviesios medžio spalvos parketlentės, kurias paryškina baltos spalvos apvadai ir baltos durys.

Šis interjeras įdomus tuo, kad nauja sumaišyta su sena. Labai mėgstu tokius interjerus, nes nauji išblizginti namai visada atrodo gražiai, bet labai žavu kai namuose atsiranda ir senų, jau užsakovų turėtų daiktų. Kaip tarkim virtuvės stalas ar svetainėje įsikomponavęs kavos staliukas. Laisvajame kambaryje kartu su šeimininkais atkeliavo foteliai ir komoda. Mergaičių kambaryje atsirado įspūdinga dekoruota spinta. Tai gi interjeras žavus ne tik įdomiais interjero sprendimais, kaip kad įspūdingos svetainės lubos. Tačiau žavi ir tai, kad šiuose namuose gausu paveikslų, kur praeinant, kaip šeimininkė minėjo, malonu jiems pamerkti akį. Džiaugiuosi tokiais žmonėmis ir jų atvirumu naujovėms, kad į namus įsileidžiama vis daugiau meno ir nebijoma, kad interjeras bus apkrautas ir panašiai.

Dar vienas išties įdomus interjero sprendimas, kad ant langų nėra dieninių užuolaidų. Tiesiog namas stovi labai gražioje gamtos vietoje, tai gi nematėme reikalo langų dangstyti dieninėmis užuolaidomis. Gera kai galime pasidžiaugti dangaus mėlyne ir saulės užlieta gamta pro savo namų langus. Tačiau svarbiausia mokėti vertinti tokias galimybes. Be abejo naktines užuolaidas pasilikome, tiesiog dėl privatumo.

Dažnai projektuodami apšvietimą prisidarome keletą kabančių šviestuvų ir užsinorėję keisti baldus esame prisirišę prie jų vietos, o jos ilgainiui ima varžyti. Tai gi užsakovai reikalavo abstraktaus apšvietimo, kad lengvai būtų galima kilnoti baldus ir kaitalioti vietomis. Todėl erdvės centre atsirado vienas šviestuvas, o aplinkui įleidžiami šviestuvėliai. Šis sprendimas leidžia mums kilus norui pasistumti su baldais ir pakeisti kasdienę įprastą aplinką. Tai vėl gi toks kiek ne standartinis sprendimas. Tačiau atskleidžia sugebėjimą atsinaujinti net paprastuose elementariuose dalykuose.

Antrame aukšte – hole, tarsi per atvirus langus nusileido angelų spinta. Šioje spintoje šeimininkai kolekcionuoja, tai labai gražus sprendimas pačioje indaujoje turėti kažkokius suvenyrus. Taip pat virš jos pakabintas paveikslas su angelu. Geras sprendimas yra antrame aukšte panaudoti švieslangius. Jie atrodo tarsi įleidžiami šviestuvai, bet yra stoge įmontuotos šviesos angos.

Antrame aukšte yra vaikų vonia, dušas ir kriauklytė. Taip pat dar vienas išskirtinis sprendimas, pamažu tampantis dažnu ir ne tokiu išskirtiniu tai, kad užsakovai vis dažniau atsisako naudoti stiklus. Tikriausiai visi esame sočiai valę, atsivalę ir nebenorime to daryti. Tai gi čia atsirado pertvara. Ji apklijuota plytelėmis ir tokiu būdu erdvėje susiformuoja dušo niša.

Antrame aukšte keliuose kambariuose tai – laisvuose ir kino kambaryje. Vietoj stumdomų užuolaidų pasirinkome horizontalias, baltas, medines žaliuzes. Kas suteikia šiam namui įdomaus ir savito charakterio.

Mergaičių kambaryje labai daug romantikos šlakelių, gėlių kvapo, nuotaikingų spalvų ir džiaugsmingos nuotaikos. Tai kaip ir priklauso vaikų kambariuose.

Persikelkime į erdvę, kurioje gimsta kulinariniai šedevrai ir linksmiausios istorijos – virtuvę. Virtuvė šiame name suplanuota šviesi – balta kaip, kad mano kristinosinterjerai.lt interjerams ir įprasta. Virtuvės grindis pagyvina marmuro dekorai įdėti į plyteles.

Tos pačios plytelės pereina ir į prieškambario zoną. Sienų spalvos nepretenzingos – šviesios. Prieškambaris nuoseklus ir saikingas, naujas sumišęs su senu. Todėl mums puikiausiais tiko dvi iš antikvariato nupirktos, jau užsakovų turėtos kėdės. Virš jų paveikslas, kuriame kasdieną džiugins pavasariu alsuojančių gėlių puokštė.

Nusikelkime į pirmo aukšto vonios erdvę, kuri labai įdomi. Visų pirma dėl to, kad čia nėra jokios vonios. Labai ilgai dėl to svarstėme, tačiau galiausiai nusprendėme jos atsisakyti. Tai gi liko dušas ir tualetas, kaip mums neįprasta su matomu bakeliu ir net gi vamzdžiu. Tai duoda tam tikro charakterio ir šarmingumo šiai suplanuotai erdvei. Plytelės yra klijuotos iki pusės, o sienos dažytos. Tai kaip aš visada sakau, kad reikia plytelių atsisakyti ir dėti jas tik tiek, kiek jų reikia. Taip pat dėmesį patraukia labai nuotaikingai stovintis staliukas. Jis tiesiog atliko ir sprendėme kur jį dėti ir taip jis atsirado būtent šioje vietoje. Tokie maži netikėtumai – priverčia pažiūrėti kitu kampu ir atrasti visiškai naujus sprendimus. Šis staliukas man, kaip interjero autorei, yra visiškas netikėtumas vonios kambaryje, bet išties nuostabiai dera ir priduoda mano visuomet siekiamo kambario efekto. Vonioje matome pakabintus du šviestuvus. Tikrai visuomet stengiuosi atsisakyti įleidžiamų šviestuvų, nebent tik tai kur tikrai reikia. Šiuo atveju pas mus atsirado įleidžiama švieselė virš dušo. Kad  maudantis uždarame duše nepristigtume šviesos.

Parištos užuolaidos duoda jaukumo, šarmingumo ir namų pojūčio. Dar vienas įdomus sprendimas visame jaukių netikėtumų kupiname namo interjere  – langų angokraščiai, kurie yra balti, išstorinti, apvesti ir paryškinti. Tai duoda didingumo, iškilmingumo, įdomumo.

Antro aukšto vonios palangės yra medinės. Čia pasireiškia mano interjero dizainerės sprendimai, nes stengiuosi, kad bereikalingai nebūtų dedamos plytelės. Šis sprendimas visada duoda tikrų namų, tikro jausmo. O ne priešingai kai tiesiog išklijuota plytelėmis ir atrodo, kad vanduo bėgs  ir bėgs.

Didelį džiaugsmą galima iškovoti tik dideliu darbu. ( J. V. Gėtė.) Darbo tikrai įdėta daug, tačiau rezultatas nepakartojamas. Širdis džiaugiasi, o akys spinduliuodamos šypseną palydi jus į jaukius bendru darbu sukurtus svajonių namus.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.