„Karmen“

Klasikinis interjeras Vilniuje „Karmen“.

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas  Leonas Garbačauskas. 

2017 m.                                                                                                                                                   Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Klasikinio stiliaus interjeras daugiau nei 200 kvadratinių metrų name.

Pagrindiniu išūkiu tapo suvaldyti nestandartines erdves ir kai kuriuos namo trūkumus paversti privalumais. Santūrios klasikos fone išryškėja detalės kaip, kad vienetinės rankų darbo kėdės „Karmen“, kurios tarsi ir kviečia prisėsti maloniam pokalbiui prie kavos puodelio.

Svetainės akcentu tapo sodrios mėlynos spalvos sofos. Ne taip kaip įprasta, nėra fotelių, todėl visas gyvenimas vyksta būtent čia, ant šių minkštų sofų. Jos ne tik pagyvina interjerą, tačiau ir papildo erdvę savo akcentine spalva sukurdamos prabangos ir komfortabilumo jausmą. Visas interjeras yra santūrus, šiltos, neįkyrios spalvos. Todėl šios sofos tarsi nedidelė salelė, nedidelis akcentas pagyvinantis visą interjerą.

Visą sofų grožį įrėmina keliais sluoksniais pakabintos užuolaidos. Kaip visada, dekoratyvumo suteikia parištos ir niekada nestumdomos akcentinės užuolaidos, kurių šį kartą nesirinkome ryškios spalvos. Jos yra derančios su interjeru. O stumdomos užuolaidos yra priderintos prie sienų spalvos. Juk norint turėti gražų elegantišką vaizdą ne visi turime įgudusią ranką, kad užtraukus naktines užuolaidas vėl gražintume į buvusią padėtį ir suformuotume gražias klostes.

Dėl ko mes darome būtent parištas užuolaidas?  Todėl, kad net užtraukus naktines užuolaidas išliktų elegancija, kas ir būdinga mano interjerams. Ypatingas elegancijos pojūtis, tai išskirtis kristinosinterjerai.lt interjerų bruožas.

Čia pat kabo centrinis šviestuvas. Pagal svetainės erdvę jis yra būtent reikiamo dydžio, nes jo šviesa yra koncentruota ties minkštųjų baldų centru. Papildomam apšvietimui turime užslėptą užuolaidų apšvietimą. Aplinkui įgilinimą einantys įleidžiami šviestuvai truputėlį dekoruoti. Taip pat ir pats įgilinimas turi užslėptą apšvietimą. Svetainės zonos gamą išbaigia lengva TV komoda su šalia einančiomis indaujomis.

Svetainės ir valgomojo zoną skiria graži, išraiškinga komoda ant kurios labai dekoratyvu pasidėti namų kvapus, gėles ar tiesiog kelis skanėstus.  Prie balto pietų stalo rikiuojasi aštuonios ramių žemiškų spalvų kėdės. Čia, prie pietų stalo, bus ragaujami skaniausi patiekalai. Pats stalas yra su išleidimo mechanizmu. Taip pat jau minėtą elegancijos pojūtį sukuria parištos užuolaidos.

Po truputėlį pereiname į virtuvės zoną. Čia akį iškart patraukia išskirtinės rankų darbo kėdės – „Karmen“, kurios yra sukurtos šiam interjerui. Tai tarsi virtuvės „Ferrari“, kuris papuošia visą erdvę. Kaip sakė rašytojas Andrė Židas – „Meno kūriniai – tai veiksmai, trunką amžinybę“. Šios kėdės patys tikriausi meno kūriniai! Jos traukia akį, verčia galvoti, tiesiog nori ne nori, matosi, kad jos yra karališkai žavingos ir neeilinės.

Virtuvės saloje yra viskas ko reikia: ir patogus prisėdimas rytiniam kavos puodukui išgerti, ir iš virtuvės pusės – spintelės, stalčiai ir vieta buities prietaisams padėti. Šalia yra indauja, kurioje puikiausiai galime laikyti  tiek einamuosius, tiek šventinius indus.

Pažvelgus į virtuvės erdvės koncepciją iškyla amžino klausimo dilema – ką daryti? Kas būtent čia įdomiausia, kad nėra plytelių. Kaip aš mėgstu sakyti – nieko nėra amžino šiame gyvenime! Tad jei yra noras turėti natūralias medines grindis po kojomis gaminant maistą. Manau, susitaikysite su dažnesniu poreikiu valyti grindis po maisto gaminimo. Tai asmeninis kiekvieno pasirinkimas, dėti plyteles ar ne. Tačiau tokiu atveju kaip šis, kada virtuvės, valgomojo ir svetainės kambarys yra vienoje erdvėje grindų vientisumas duoda  išbaigtumo ir ne buities pojūtį.

Virtuvėje yra įmontuota viskas kas būtina: gartraukis, indaplovė, šaldytuvas, orkaitė, praustuvas, kaitlentė. Lengvai išsidėsto visa tai kas yra reikalingiausia. Spalvos čia – baltos, kaip ir būdinga mano interjerams. Įdėtas akmens rašto stalviršis. Virs salos pakabinti trys nedideli šviestuvai. Tai bendra erdvė, todėl tas šviestuvų išblaškymas ir skirtingų dydžių dėjimas suteiki dinamikos ir įdomumo.

Visas namas yra išklotas parketlentėmis. Pasirinktas eglutės rašto klojimo būdas. Žinoma, ne kiekvienam yra priimtinas toks klojimo būdas, bet tai suteikia stipresnį klasikos pojūtį.

Taip pat šiame interjere nėra vientisumo baldų spalvose. Tamsūs baldai miksuojasi su baltais. Tai interjere mums leidžia gauti įdomumo.

Laiptinė šiame name yra labai didelė, eina per tris aukštus, nes namas truputį yra įleistas į šlaitą. Todėl jau pats įėjimas dalinai gaunasi tarsi kopimas į viršų. Pirmasis aukštas gaunasi tik įėjimas, pagalbinės patalpos ir prieškambaris.

Laiptais pakilus į antrą aukštą, kuris svetainės zonoje patampa pirmu aukštu, randame: darbo kambarį, tualetą ir prieš tai aptartą bendrą valgomojo, virtuvės ir svetainės gyvenamąją erdvę.

Darbo kambarys yra visiškai nedidelis. Kaip mums kad įprasta dažniausiai darome jį  kaip svečių kambarį. Arba dažnu atveju jame apsistoja kažkurio šeimos nario tėvai, švenčių, ligos ar kitokiais gyvenimo atvejais. Darbo kambarys šį kartą atitinka tikrąją funkciją, tokia ir buvo sumąstyta jo prasmė. Taip pat išlaikytas bendras stilius, kadangi tai vyriškas darbo kambarys pasirinkta brandaus, tamsaus ąžuolo spalva. Pastebėsime ir visose erdvėse vyraujantį akcentinį užuolaidų parišimą, jo dėka įsiveda truputėlį gyvumo. Kadangi už užuolaidų yra išėjimas į balkoną tai kartu jos tampa kaip ir pridengimas. Be abejo dar trūksta paveikslo.

Mažąjį tualetą padarėme ryškų, ekstravagantišką. Šiai erdvei panaudojome visą namo interjerą vienijančią spalvą – mėlyną. Grindų dangai nedėjome plytelių, paleidome parketlentes. Toks sprendimas priimtas turint omenyje, kad čia nebus maudomasi. Sienų plyteles klijavome tik iki pusės, o nuo pusės paleidome tapetus. Ir kas būdinga kristinosinterjerai.lt interjerams – buvo net nediskutuojama apie įleidžiamus šviestuvus, o iš karto pakabintas kabantis gražus šviestuvas. Šalia pastatytas klasikinis praustuvas virš kurio greitu metu atsiras veidrodis.

Antro aukšto vonia išspręsta lygiai tuo pačiu principu – iki pusės plytelės, toliau tapetai. Prie lango pastatyta vonia. Greta vonios dviejų vietų praustuvas ir elegantiškos užuolaidos ant lango. Taip pat matome dušo nišoje panaudotą užuolaidą. Pasireiškia vientisas namo sprendimas: šviesūs baldai – tamsios grindys. Visi aksesuarai, maišytuvai yra žalvario spalvos – retro stiliaus. Šviestuvus pamiksavome – ėmėme baltos spalvos su aukso detalėmis. Todėl ir čia jaučiamas interjero vientisumo pojūtis.

Persikelkime į tėvų miegamąjį. Ką daugiau sugalvosi miegamajame? Lova, spinta ir spintelės. Bet vis tiek norisi gražių detalių, todėl nenutolome nuo bendro interjero sprendimo. Akcentu pasirinkta melsva, pereinanti į žydrą spalva. Būtent šios akcentinės spalvos pasirinkti šviestuvas ir užuolaidos. Šalia įsivedėme tamsias spinteles, kadangi miksuojame tamsią su balta spalvas. Šviestuvai jaukiai apšviečia artimiausią erdvę, o kažkada jaukumą pakurstys ir atsiradę lovatiesė ir paveikslai.

Didžiulė spinta/drabužinė, kas joje labai svarbu? Kad nėra didelių rankenėlių. Mažos rankenėlės dideliam daiktui tiesiog nesuteikia masyvumo. Šalia nudažytos MDF durys ir  apšvietimas. Ir, žinoma, greta spintos parišta užuolaida suteikia lengvumo, elegancijos ir išbaigtumo.

Kaip jau minėjau visos patalpos šiame interjere gana savotiškos. Žvelgiant į mergaitės kambary atskyrėme poilsio ir mokslo zonas. Prie lango suprojektuotas darbo kampas, tai rašomasis stalas, kėdė, lentyna knygoms ir kitoms priemonėms. Kadangi tai mergaitės kambarys, neatsisakyta prislopintos rožinės spalvos. Taip pat visame name interjero dizainą vienijanti medžio spalva ir balta. Vieną sieną pasirinkome tapetuoti lengvu tapetu. Spinta ant kojelių leidžia išgauti grakštumo, moteriškumo kibirkštėlę. Česteriuotas lovos galvūgalis jaukumui ir minkštumui. Padarytas apšvietimas, telieka sulaukti prie lovos atsirasiančios spintelės.

Berniuko kambarys santūrus. Lova taip pat česteriuota, bet jau kitos – griežtesnės formos.  Spinta irgi jau nebe ant kojelių, o ant masyvaus plintuso. Duoda sunkumo, vyriškumo. Spalva pasirinkta – alyvuogių. Gyvumo suteikia jau nebe užuolaidos, kaip kad pas mergaitę, o romanetės su paukštukais. Taip pat niekada nemėgstu palikti nuogų, plikų langų. Norisi visada kažko tarsi užpūsti rūko ant lango. Todėl pakabinta dieninė trumpa užuolaidėlė, kuri suteikia ir jaukumą. Vaikino rašomasis stalas – masyvus, sunkus, vyriškas. Taip pat, kaip ir pastarajame kambaryje, matome atskirtas poilsio ir darbo zonas.

Paklausite dėl ko pavadinimas „Karmen“? Kiekvienas interjeras turi savo istoriją, ne išimtis ir šis. Kiekvieną interjerą dedikuoju kažkam. „Karmen“ interjeras dedikuotas būtent būsto šeimininkei, kuri man jau iš pirmo įspūdžio pasirodė žavi, paslaptinga, elegantiška moteris. Malonu kai mūsų namai tampa mūsų sielos veidu. Žiūrėdama į sukurtą interjerą matau šią gražią moterį šiuose jaukumu ir grožiu viliojančiuose namuose.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.