Miesto Poetas

Konkursinis interjeras “Miesto Poetas”.

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas  Leonas Garbačauskas. 

Interjerą puošia dailininko Arūno Rutkaus reprodukcija.

2017 m.                                                                                                                                                   Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

„Klausausi eilėraščių, kurie vis dar nori patekti į „Vaizdų knygą“. Į kiekvieną įsiklausydamas leidžiu jų aidėjimui palengva nuslopti. Vos keli iš jų išlaiko mano išbandymą tyluma, keliolika pakeičia formą, o daugelio išliks tik paskiros dalys; ir aš lauksiu, gal vieną dieną prie jų kas nors prisijungs“. – Rainer Maria Rilke. Tokiu pat svajingu tonu pradėjome ir šį buto projektą. Gerai pagalvojus juk kiekvienas esame savo gyvenimo poetai. Tokiomis mintimis prasidėję „Miesto poeto“ interjero kūrimo darbai  mane įkvėpė poetiškai Todėl interjerą kurti pradėjau su nepaprastu entuziazmu!

Daugiau nei 50 kvadratinių metrų butas Naujamiesčio rajone įrengtas modernios klasikos stiliumi. Interjere vyrauja švelnūs rusvi atspalviai ir balta spalva. Būtent baltos spalvos pasirinkimas baldams ir apvadams leidžia išgauti norimą kontrastą ir išryškinti norimus akcentus erdvėse.

Nors šio interjero visumoje tikrai gausu tiek dekoro elementų, tiek puošnumo suteikiančių detalių, tačiau klasikinių ornamentų ir raštų nepagailėta ir balduose. Dalis buto baldų meistriškai atnaujinti ir atrodo puošniai, tarsi naujai išdrožinėti. Šie unikalūs renovuoti baldai derinami su naujais specialiai šiam butui parinktais: lova, prieškambario spinta ir virtuvės baldų komplektu. Rezultate toks naujų ir senų – atnaujintų baldų derinys suteikia išskirtinumo, unikalumo visam projektui.

Klasikinis interjeras turi turėti esminį interjero akcentą.

Viešojoje erdvėje dažnai girdime sakant, kad klasikinis interjeras – perspaustas, užkrautas, per daug išpuoštas… Tačiau ar ne klasikinis stilius bėgant dešimtmečiams ir netgi šimtmečiams išliko vienodai įdomus ir populiarus, kuriant interjerą. Tačiau kaip interjero dizainerė tikrai pritariu ir netgi rekomenduoju klasikinio stiliaus interjere pasirinkti esminį akcentą. Taip, iš pažiūros eilinę, svetainės erdvę papuošė pagrindinis buto interjero akcentas – įspūdingai didelis laikrodis/veidrodis. Apskritai laikrodis yra amžinybės, išminties ir gyvenimo simbolis. Todėl interjere „Miesto poetas“ jis užėmė ypatingą vietą.

Norėdama, kad meniška, poetiška elegancija užlietų ne tik bendrąją erdvę pasidaviau aplankiusioms kūrybinėms mūzoms, neeilinėms idėjoms ir neįprastiems sprendimams. Taip vonios sienos nusiklijavo dailiais rakteliais su visais Lietuvos miestų pavadinimais. O buto sienas išpuošė dailininko Lino Atgalainio freskos.

Apšvietimas namuose labai svarbu kuriant jaukią aplinką, todėl šviestuvams skirta daug dėmesio ir lėšų. Todėl apžvelgę buto erdvę rasime ir kristalais nukarstytų sietynų, ir prie sienų tvirtinamų šviestuvėlių ir net užslėpto apšvietimo suformuotose lubose.

Kaip galima neužsikrėsti „Misto poeto“ skleidžiama pozityvia energija? Jei kiekviena namų detalė tarsi viliodama kviečia pasinerti į išdidžiai tiksinčio, laikui nepavaldaus interjero glėbį, turinčio raktą nuo kiekvienos romantikos širdies.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.