„Rojaus Paukštė“

Namo interjeras „Rojaus paukštė“

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas Leonas Garbačauskas

2017 m.                                                                                                                                                   Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

„Rojaus paukštė“ – norintiems gyventi rojuje.

Kiekvienas mes norėtume gyventi tarsi rojuje, kad viskas būtų taip kaip mes norime. Kad būtų miela, jauku, malonu. Kad mus suptų gėris ir meilė. Susipažinus su šiais užsakovais išsikėlėme tikslus, kad rezultatas turi būti jaukūs namai. Ir kaip visada darbus pradėjome nuo baldų išdėstymo plano, nuo zonavimo. Šio namo plotas virš 200 kv m. kaip, kad būdinga dviejų aukštų namams. Taigi „Rojaus paukštės“ interjeras pradėjo lengvai plasnoti nuo baldų išdėstymo. Sutarėme konkretų stilių ir po truputį pradėtos kurti vizualizacijos, kurios vėliau išdiskutuotos ir taip priimti galutiniai sprendimai.

Vienas iš priimtų sprendimų yra spalvinis spektras, kuris pasirinktas šviesus – nuspręsta kurti šviesius namus bandant pasiekti jaukumo efektą. Kas eigoje mums puikiai sekėsi.

Kiekvienas interjeras turi tam tikrų iššūkių.

Interjero kūrimas – reikalauja įsiklausymo, įsigilinimo, supratimo, susikalbėjimo ir kiekviename projekte skirtingo požiūrio taško. Kaip kaskart sukurti svajonių interjerą? Ką pasiūlyti užsakovams? Arba kaip paslėpti tam tikrus techninius sprendimus. Kaip įdomiai išspręsti virtuvės ar svetainės erdvę, kokius laiptus parinkti? Tai amžini klausimai su kuriais susiduriame savo darbe. Labai svarbu suprasti, kad interjero kūrimas susideda ne tik iš gražių detalių, kaip daug kas įsivaizduoja. Deja, bet interjero dizaineriams neužtenka surinkti gražius dalykėlius, dekoracijas ir pamojuoti pirštu, kad visi darbai įvyktų savaime. Tai yra kruopštus darbas: elektros planų darymas, lubų formavimo planai, santechnikos pririšimo planai. Ir visa tai turi sumąstyti vienas žmogus – interjero dizaineris.

Žinoma, visa širdimi pritariu  Jonui Kvinciui Adamsui, kuris sakė, kad kantrybė ir atkaklumas turi stebuklingą galią, nuo kurios sunkumai išnyksta ir kliūtys dingsta. Tačiau nepamirškime, kad dar turi būti ypatingas tikslumas ir meilė tam ką darai, aiškaus tikslo turėjimas ir nuoseklus jo siekimas. Kurie leidžia padaryti taip, kad aplinkiniai galėtų susikurti magišką vaizdą savo sąmonėje jog dizaineriui pakako pamoti piršteliu. Be abejo kaip ir kiekvienam darbe, čia dirba žmonės. Žmonės klysta, todėl kartais gali atsitikti ir visokių neatitikimų, niuansų. Bet atvirai galiu pasakyti, kad visada stengiamasi kuo sklandžiau tą padaryti.

Išskirtinę aplinką padėjo sukurti – interjero akcentai.

Šiame name interjero akcentai yra labai subtilūs, tai melsvos sofos svetainėje, („Aurikos“  reprodukcija) katinai jaukiai susiraitę paveikslo rėmuose virš balto pianino, kuris ypatingai maloniai suskambėjo visame interjere. Pradžioje buvo sugalvota šioje vietoje statyti komodą, o pianinas buvo planuotas laiptų zonoje, po laiptais. Bet tikrai džiaugiuosi, kad tokia įdomi detalė, duodanti savitumo namams, atsirado būtent šioje svetainės erdvėje.

Nusikelkime į prieškambario zoną, kurioje kaip ir visada atsiranda spinta, atsisėdimas. Ką visuomet stengiuosi padaryti prieškambaryje, tai vietą atsisėsti, nes remtis į sienas ir nusimauti batus, man yra kažkoks nesusipratimas. Tai gi kaip matome atsirado minkštasuolis. Sienos yra dažytos. Aš, kaip interjero dizainerė, šiose erdvėse patariu dekoruoti, nes prieškambario zona būna labai maža. Dažas yra jautrus ir kad ir kokios geros kokybės dažus parinktumėme,  vis tiek sienos nusidėvi. Bet šiuo atveju vis tik pasirinkome dažymą ir buvo tiesiog nuspręsta, kad kai atsibos tada užsakovai pasidarys dekoravimą. Grindis padengę plytelės yra rusvo atspalvio, nėra labai šviesios, gana praktiškos. Be abejo visuomet stengiamės derinti grožį ir praktiškumą, kas šiame „Rojaus paukštės“ namo interjere ir padaryta. Lubose matome saikingą, tačiau išties elegantišką ornamentinį šviestuvą.

Galima pastebėti, kad visame name naudojame lubinius apvadus. Kas suteikia užbaigtumo jausmą. Jeigu lubų apvadų klasikiniame interjere nėra, man tiesiog atrodo, kaip rūbas ar suknelė be rankovės.

Pirmame aukšte yra svečių dušas ir san. mazgas, dažniausiai tai pasirenkame, nes patogu name turėti du san. mazgus. Šioje erdvėje matome ir įprastus dalykus: veidrodį ar puošnų šviestuvą, bei pastebime išskirtinius mūsų akį patraukiančius kriauklę ir praustuvo spintelę, kurie yra rankų darbo – autoriniai gaminiai.

Pati gražiausia laiptų forma yra sukta, todėl mes šią formą ir panaudojome skrydžiui pasiruošusios „Rojaus paukštės“ interjere. Džiaugiuosi, kad atsirado tokia laiptų aikštelė. Šviesiame interjere šie laiptai tarsi grakščios gulbės pakėlę sparnus skrydžiui ar daili balerina pasistiebusi ant pačių pirštų galiukų, tokie lengvi, plastiški, gracingi.

Antrame aukšte randame antrąjį san. mazgą, čia įsitaisiusi gražuolė vonia. Be abejo šioje erdvėje suplanavome skalbimo vietą, todėl čia randame skalbyklę, džiovyklę ir nešvarių skalbinių dėžę. Gretimais atsirado dvigubas praustuvas.

Pažvelkime į dar vieną kambary. Jis yra mergaitės. Čia kaip įprasta mergaitiška, žaisminga, šiek tiek svajinga ir, žinoma, jauku.

Keliaujame į miegamąjį, kuris visiškai santūrus. Galime pamatyti truputį tapetų, truputį akcentinės spalvos, vėliau dar atsiras ir pasirinktas paveikslas. Kaip ir dauguma naujakurių, šeimininkai neskuba apsirūpinti paveikslais. Pirmiausiai nori juos prisijaukinti. Kas irgi yra gerai. Nes tikras menas aplenkia laiką. (R. Sen Polis).

Ir štai net nepajutome kaip apiplazdenome visą namo interjerą pasisemdami naujų idėjų ir kruopelę jaukumo savo namų idėjoms.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.