Balta Akacija

Modernaus namo interjeras Kaune.

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

Interjero fotografas 

2015 m.                                                                                                                                                   Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Akacijos simbolis įvairiuose rašytiniuose šaltiniuose yra įgijęs alegorinę ar simbolinę reikšmę. Akacija – medis gimdantis gyvybę. Gilioje senovėje pagonių poros prašydavo sveiko kūdikio. Buvo tikima, kad akacijos energetika padidina vaisingumą, pažadina giminės tęsimo instinktą tiek vyrams, tiek moterims. Liesdamas jos kamieną, žmogus įgauna žvalumo, pajunta palengvėjimą, pasitaiso jo nuotaika. Akacijos paplitusios visame pasaulyje ir vertinamos dėl kietos ir patvarios medienos, todėl taip pat buvo pergalės prieš mirtį simbolis.

Erdvaus namo interjeras „Balta akacija“ Kauno rajone sukurtas žaviai šeimai. Ramus, santūrus, lengvas ir be jokių rėkiančių detalių. Išryškinti interjero akcentus pasirinkome su gamtos motyvų dekoru, kurį ilgai galvojome mąstėme, derinome. Atrodo eiliniai smulkūs darbai sugalvoti dekorą. Bet: „Sąžiningas smulkių kasdieninių pareigų vykdymas reikalauja ne mažiau valios negu herojiški žygiai.“ (Ž.Ž.Ruso). Pridurčiau dar tik, kad kartais smulkūs darbai ne mažiau svarbūs nei didieji.

Atsipalaiduoti galime nuosavame – namų SPA.

Sukurtas tikrai jaukus namo interjeras, kuriame persipina daug įvairių erdvių kaip, kad itin pasisekusi – namų SPA zona. Joje rasime ne tik malonias spalvas ir raminančią atmosferą, tačiau ir tokius patogumus kaip jacuzzi ir pirtelė. Kurią, beje, dėl sienų dekoro praminėme kūdra. Kadangi ant jos sienų išdekoravome smilgas. Todėl malonią šeštadienio popietę po malonaus pasikaitinimo pirtelėje mirkdami jacuzzi burbuliukuose galime visiškai atsipalaiduoti.

Dvi poilsio zonos vienu metu leidžia patogiai ilsėtis tiek jaunesniems šeimos nariams, tiek tėvams. Dažnai šeimoje turinčioje ne vieną vaiką, ateina draugai – nori pabendrauti. Šiuose namuose sąlygos sukurtos taip, kad yra galimybė netrukdyti vieni kitiems. Net jei vienu metu atsipalaiduoti ir ramiai pasibūti norės ir užsakovai, ir jų atžalos.

Labai erdvus, jaukus namas su daugybe gražių detalių. Namo išplanavimas labai patogus šeimos gyvenimui. Bendroje gyvenamojoje erdvėje susijungia svetainės, virtuvės ir valgomojo zonos. O antrojo aukšto erdvėje išsidėsto miegamieji kambariai ir antroji poilsio zona.

Išskirtinė šio namo erdvė – virtuvė. Kurią puošia dekoratoriaus Roberto Stundžio freska. Ši freska ir tapo namo interjero vinimi, nes vaizdas kuriamas ramus, santūrus neišsišokantis. Grindų dangai naudotos šilto kriaušės atspalvio parketlentės. Prie jų puikiai dera dažyti virtuvės baldai ir juose įmontuota buitinė technika: viryklė, šaldytuvas, praustuvas, gartraukis. Greta patogus valgomojo stalas.

Pirmojo aukšto svetainėje daug vietos skirta minkštajai daliai. Todėl čia laisvai sutilps net ir didesnė kompanija. Greta įsikomponuoja modernus dviejų dalių kompozicijos staliukas. Žinoma, kaip gi jauki svetainė be židinio liepsnos. Savo vietą vienoje zonoje atranda židinys ir sienoje įmontuotas televizorius. Kad erdvėje atsirastu šiek tiek gyvumo, žaismingumo paformuotos lubos, įmontuota užslėptas apšvietimas. Linksmumo įdomumo suteikia pakabinti neįprasti šviestuvai.

Į antrą aukštą vedantys laiptai elegantiški ir grakštūs. Juose kaip ir viso namo interjere persipina Akacijos medžio, gamtos fragmentai. Lipdamas jais leidi sau pasijausti tarsi mažas paukščiukas nutūpęs ant baltai pražydusios Akacijos šakelės ir įkvėpęs tyro žiedelio grožio.

Antrajame aukšte tik užlipus pasitinka antroji poilsio zona, kuri iš esmės labai panaši į pirmąją tik kiek mažesnio ploto. Taip pat šioje erdvėje nepabijojome įsivesti kiek daugiau tamsios spalvos akcentų. Jie suteikia išskirtinumo.

Persikelkime į užsakovų miegamąjį, kuris vos pažvelgus sužavi kerinčiu elegancijos ir gamtos deriniu. Šalia didelės patogios lovos sienas puošia gamtos fragmentų dekoras. O jį lengvai užlieja dienos šviesa.  Šiame kambaryje pasirinkta minimaliai baldų ir dekoracijų. Norėjosi neperkrauti erdvės ir kaip, kad gamtoje taip ir čia, būtų tik tai kas reikalinga. www.kristinosinterjerai.lt interjeruose dažnai surasime formuotas lubas. Tokie sprendimai leidžia paįvairinti patalpą ir suteikti jai savitumo, gyvumo. Spalvos pasirinktos neutralios, labai šiltos. Grindų danga siejanti visą namą tai šilto kriaušės atspalvio parketlentės.

Man kaip interjero dizainerei norisi, kad kuriami interjerai būtų suprantami kaip parinkti baldai ir daiktai. Norisi, kad interjeras padėtų sukurti gerą namų atmosferą, padėtų nurimti skubančio pasaulio tėkmėje ir suartintų. „Leiskite sau pragyventi dieną neskubant, kaip tą daro gamta“. (H. D. Thoreau) Geriausias mokytojas tai gamta.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.