„Tūkstantis Mylių“

Modernios klasikos interjeras Kaune.

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė

Interjerą puošia dailininko Arūno Rutkaus reprodukcija.

Interjero fotografė www.fotografiene.lt

2017 m.                                                                                                                                                   Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

O ima kartais gyvenime ir taip būna – ateina konsultacijai, o pasilieka su pilnu interjero sprendimu iki pat pabaigos, iki pat šviestuvų kabinimo, užuolaidų ir šampano šovimo per įkurtuves. Taip nutiko ir su šiuo modernaus interjero stiliaus namo projektu. Kaip mėgstu sakyti, kai kurie interjero projektai turi itin gerą energetinį lauką. Su jais lengva dirbti, viskas einasi sklandžiai tarsi sviestu patepta. Galbūt užkrečia žmogaus pozityvumas ir šiluma sklindanti tiesiai iš širdies, gal norai konkretesni. Spėlioti galima daug ir ilgai.  Sakoma, kad ir tūkstančio mylių kelionė prasideda mažu žingsneliu, tačiau pirmasis mūsų žingsnelis šiame projekte tikrai negali būti vadinamas mažu. Išties  didelį darbą padarėme pirmo susitikimo metu. Apkalbėjome visus niuansus. Džiugu, kad užsakovė buvo stipriai padirbėjusi prie savo norų analizavimo. Todėl neilgai trukus galėjau ją nudžiuginti vizualizacijomis, kurios iškart buvo patvirtintos.

Sekantis žingsnelis – atsakingas darbas su brėžiniais, kad apdailininkai galėtų realizuoti projektą. Kodėl atsakingas? Todėl, kad ypatingai nedidelės erdvės reikalauja tikslaus apskaičiavimo, kad būtų patogu judėti ir, žinoma,  kad turimi daiktai susitalpintų į reikiamas vietas.

Ir štai turime gražų modernaus stiliaus projektą namui. Šiame interjere vienas įdomesnių sprendimų yra virtuvės baldų sprendimas- šonas, kuris užsisukus jau patampa indauja ir mums funkcionuoja kaip puiki vieta laikyti daiktams. Šiuo atveju taurėms ir kitiems puošniems  šeimininkėms indams.

Persikelkime į sekančią vieta, kuri pareikalavo tikrai ne mažai dėmesio, tai miegamojo kambarys. Padaryta pirminė vizualizacija truputį pakito. Pasikeitė lova ir kartu su užsakove buvo  išsirinkta norimi tapetai.

Kurdama interjerą namams visuomet stengiuosi kuo įdomiau suformuoti lubas, sienose nišas, kad tokiu būdu išgautume vakarinio apšvietimo ir įdomumo. Taip pat tam, kad dideles nefunkcionalias sienas suskaidytume ir pateiktume su malonia intriga, o į jas žvelgiant būtų gera žiūrėti.  Be abejo praktiškumas irgi turi būti. Todėl šalia lovos suprojektuota balta spinta stumdomomis durimis dailiai dera kambario erdvėje. Šioje  lovos pusėje atsisakėme spintelės. Spintelė palikta tik iš lango pusės, kad būtų patogiau prieiti prie spintos ir ja naudotis.

Įžengus į vonios kambarį visų pirma akys nukrypsta į specialiai šiai vonios erdvei suprojektuotą spintelę praustuvui, šalia kurios atsirado ir skalbimo mašina. Na ir kaip gi be nuotykių! Įsivaizduokite įsijautę į didelį realizavimo greitį neatkreipėme dėmesio, kad dušo kambario durų anga namo architekto  yra suprojektuota ganėtinai siaura. Todėl turėjome problemų su skalbimo mašinos įnešimu. Netgi teko nukelti duris ir tokiu būdu įnešti skalbimo mašiną. Tačiau nuraminsiu – skalbimo mašiną įnešėme ir sėkmingai grąžinome duris į savo vietą.

Sekantys darbai buvo su jaunuolio kambariu. Dažniausia jaunuoliai nori savitų sprendimų. Tačiau labai džiaugiuosi, kad tas savitas norėjimas šį kartą pasireiškė žalios spalvos pasirinkimu. Kas man labai patinka. Galiu drąsiai sakyti, kad džiaugiuosi šiuo spalviniu sprendimu. Kaip, kad ir pats kambario šeimininkas.

Persikelkime į sekančią namo erdvę – darbo kambary. Šis kambarys nedidelis, šviesių spalvų, jaukus su nedideliais baldais, kuriuos puošia swarovski rankenos. Šių rankenų labai norėjau, nes norėjosi įvesti truputėlį žaismingumo, intrigos ir įdomumo šio kambario interjere. Tačiau žaismingumo fone vis tiek gali pajusti ramiai dvelkiančią eleganciją.

Ir žinoma, kaip be rombuotos veidrodžių sienos? Tokio tipo veidrodžiai jau tapo mano vizitine kortele. Taigi ir šį kartą nesugebėjome atsispirti rombuoto veidrodžio sienos žavesiui, kuri papuošė prieškambarį ir tokiu būdu išdidino palyginus nedidelę erdvę bei suteikė judesio, spindesio, atspindžių ir žaismingumo efektą.

Išskirtinis šio interjero akcentas einantis per visą namo interjerą- tai pjaustytos metalinės kojytės, kurios puošia, tačiau kartu ir atlieką savo funkciją. Jos priduoda žavesio ir įdomumo baldams. Leidžia baldams erdvėje atsikleisti grakščiausiu pavidalu. Apskritai šio namo interjere vyrauja švelnios, pastelinės spalvos ir estetiškas dekoras. Kurdama interjerą svarbiau laikau tai ką galiu duoti, o ne tai ką galiu gauti. Todėl kiekviename darbe lieka dalelė mano dizainerės širdies. Džiugu kai darbas džiugina ne tik mane, tačiau ir namų šeimininkus.


Krepšelis

Krepšelis tuščias.