„Žaliaakė“

Jaunos šeimos buto interjeras Kaune. 

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė

Interjero fotografas  Leonas Garbačauskas.

2018 m.                                                                                                                                                   Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Buto interjeras Kaune labai šviesus ir jaukus. Būsimas šiek tiek ekstravagantiškas interjeras pasitiko mane tuščia erdve. Atvykusi radau keletą pertvarų ir suformuotą vonios/san. mazgo vietą.

Po ilgų diskusijų su užsakovais kiek daryti kambarių, nuspręsta daryti tris miegamuosius. Du vaikams ir vieną miegamąjį šeimininkams. Planuose puikiai įsikomponavo ir nedidelė virtuvė su sala prie kurios labai smagu sėdėti. Nors ir šalia ir yra patogus prasiilginantis pietų stalas.

Minkštoji svetainės dalis jaukiai įsikomponuoja į nišą ir tokiu būdu svetainė zonuojasi. Tarsi būtų atskiros svetainės, virtuvės ir valgomojo zonos. Apšvietimas erdvėse išdėstytas skirtingai suteikia įdomumo ir leidžia labiau pabrėžti kiekvienos zonos savitumą. Įdomus valgomojo zonos sprendimas apšvietimui – į lubas įleistos lemputės. Rodos tarsi rugpjūčio dangus nusėtas žvaigždžių tako. Albertas Enšteinas sakė: „Stebėk žvaigždes ir iš jų mokykis“. Ar gi ne puiku būtų, jei tai padaryti galėtumėte dar savo valgomajame.

Retas užsakovas identiškai realizuoja projektą taip kaip sukurta vizualizacijose, tačiau šie užsakovai buvo maža išimtis. Viskas buvo kuriama pagal vizualizacijas, ar bent jau stengiamasi jų laikytis.

Buto erdvės  pagrinde nedidelės, tačiau matomas panaudotas didelis praktiškumas. Kaip kad priimtas sprendimas turėti du vaikų kambarius. Iš kurių vieno funkcija kol kas bus – svečių kambarys.
Persikėlus į antrą vaikų kambarį randame mergaitės kambarį, kuris puikiai atitinka jaunatviško merginos kambario reikalavimus. Mergaitės kambarys išpildytas romantiškai, švelniai, neperkrautas detalėmis. Kaip ir buvo numatyta pradžioje.

Didelį iššūkį metė vidurį patalpos esanti kolona. Nors eigoje ji patapo tarsi savotišku interjero akcento ir dabar jau net nebeįsivaizduoju šio buto be jos.

Kūrimas prasidėjo labai gražia intencija – jaunos šeimos būstas. Jau pirmo pokalbio metu mišresnis interjeras buvo sugalvotas ir dedikuotas mylinčio vyro, savo žmonai. Todėl jis ir pavadintas pagal jos akių spalvą.

Pagalvojus apie tokią romantišką meilę tik filmuose ar knygose esame girdėję…

- O kas tai yra meilė? – klausia dykuma.

- Meilė – tai kada virš tavo smėlynų skrenda sakalas. Nes jam tu – žaliuojantis laukas, jis niekad iš tavęs negrįžta be grobio. Jis pažįsta tavo uolas, kopas, tavo kalnus, ir tu jam esi dosni. (P.Coelho) „Alchemikas“

Rezultate turime gražios šeimos istoriją jaukaus buto interjere. Linkėjimas saugoti ir gausinti šią gražią šeima gyvenant išpuoselėtuose namuose.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.