Pajūrio smilga

Modernaus interjero stiliaus kotedžas nuomai pajūryje. 

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė - Rajunčienė.

2021 m.                                                                                                                                                 Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje

Spalvingas kotedžo nuomai interjeras „Pajūrio smilga“

Šis ryškus ir išskirtinis objektas bus skirtas  nuomai uostamiestyje. Tad kuriant interjerą kartu su vizualizatore mintyse dėliojome vaizdinį jog atvykus ilsėtis šiame objekte kiekvienas apsistojęs norėtų čia sugrįžti. Kad sugrįžti kviestų ne tik patogus išplanavimas ar kokybiški baldai, tačiau ir gyvybe alsuojantis interjeras.

Per sukurtą  interjerą mes galime daug ką perteikti ir pasakyti. Daugiausiai pasako interjere žaidžiančios spalvos. Jomis galime sukurti tam tikrą nuotaiką, suteikti žmogui trūkstamos energijos- tikrai ne paslaptis jog spalvos yra galingas įrankis. Taigi šio interjero spalviškumas yra sukurtas itin plačioje spalvinėje gamoje. Jame rasime ir gilios vyno spalvos, kuri linksta netgi į bordo, ir žalios, ir juodos, ir mėlynos. Todėl daug kam gali kilti klausimas, kaip suvaldyti visas šias spalvas? Kaip sutalpinti visą šių spalvų įvairovę po vieno objekto stogu. 

Vienos taisyklės spalvų naudojime nėra. Svarbiausia, kad jos per visą interjerą, per visą matomą plotą gražiai derėtų viena su kita. Atsikartotų tam tikruose sprendimuose ar detalėse. Kaip pavyzdžiui  televizoriaus spintelės spalva atsikartoja virtuvės pakabinamų spintelių fasaduose. Tai sukuria vientisumo ir išbaigtumo pojūtį. Tokiu būdu mums netenka nerimauti jog pasidarysime spalvų „mišrainę“. Žinoma, persistengti su spalvų gausa taip pat nereikėtų. Tačiau šio objekto paskirtis mums leido šiek tiek laisviau džiaugtis spalvomis ir jų ryškumo pasirinkimais.

Nepabijojome ir juodos spalvos. Juoda spalva objekte vyrauja virtuvės zonoje ir toliau atsispindi viso interjero akcentuose, šviestuvų detalėse, kėdžių kojelėse, baldų fasaduose. Ji tarsi lygiagrečiai eina kartu su aukso spalva, kuri juodos spalvos buvimą sumažina- sušildo erdvę ir suteikia subtilumo.

Žinoma, nesinorėjo objekto panardinti spalvų jūroje todėl greta ryškių sprendimų atsirado ir neutralios spalvos detalės, tokios kaip laiptų pakopos. Dalyje erdvių pasirinktos šiltos sienų spalvos, vonių erdvėse sienas papuošė supustytas kopas primenančios plytelės. Būtent šiltas medis ir lengvos smėlinės spalvos buvimas šiam interjerui suteikia jaukumo, lengvumo jausmą, nes visos pasirinktos spalvos vis tik gana intensyvios ir stiprios. Tad šiltas medis pasirinktas tikrai ne atsitiktinai, o norint suteikti interjerui pusiausvyros spalviniuose sprendimuose.

Žalios spalvos bendroje erdvėje naudojome taip pat nemažai, tačiau jos  naudojimas buvo tikslingas – susiejant atskiras pirmo aukšto zonas. Tad žalią spalvą matome ne tik pakabinamose spintelėse ir TV komodos fasaduose, tačiau ir prieškambaryje ir net tualeto erdvėje. Visas pirmas aukštas turi netgi ne vieną, kaip įprasta, bet kelias akcentines spalvas, tai yra: bordo (kaip studijoje juokaujame- sauso raudono vyno spalva) ir žalia. Pakilus į antrą aukštą turime jau mažiau spalvų, bet jų intensyvumas parinktas priklausomai nuo erdvių paskirties.

Pirmame aukšte yra patogiai išdėstytas nedidelis tualetas, kad nereikėtų bėgti į viršų smagiai leidžiant laiką su draugais ar šeima pirmame aukšte. Taip pat bendroje erdvėje įsikomponuoja patogi virtuvės zona ir  svetainė.Virtuvės baldas suprojektuotas ir apgalvotas taip, kad jame patogiai pasislėptų įmontuojama buitinė technika tokia kiap šaldytuvas ar indaplovė. O ant stalviršio matytume nebent nedidelę kaitlentę ir kriauklę, taip kiek įmanoma minimalizuojant buities jausmą iš svetainės pusės. Šalia įėjimo talpiai įkomponuota ir prieškambario drabužinė. O už gretimų durų pasislepia katilinė su skalbykla, kur bus paslėpti visi techniniai ir ūkio sprendimai. 

Pakilus į antrą aukštą laiptais, iš nedidelio holo patenkame į ryškų ir išskirtinį miegamąjį, šalia įkurtas svečių ir vonios kambarys ir, žinoma, drabužinė. Kaip jau minėjau, antro aukšto spalvos pasirinktos pakankamai ramios, tik miegamasis dar atkartoja pirmo aukšto ryškų koloritą. O štai svečių kambarys, kadangi yra neutrali erdvė, jame spalvinis ryškus sprendimas pasiliko tik sofos audinyje. Kitus kambario baldus rinkomės gaminti neišsišokančius.

Labai įdomus sprendimas atsikartojantis beveik visose objekto erdvėse- vizualus erdvės dalinimas. Pavyzdžiui svetainėje tai darome kontrastuojančių spalvų pagalba. Antrame aukšte miegamuosiuose erdves daliname ne tik spalvomis, tačiau ir atskiriant moldingu.   

Manau verta pabrėžti, jog kuriant interjerą niekam nederėtų aklai vadovautis interjero spalvų ar sprendimų tendencijomis, nes mados interjere nėra tas pats, kas mados drabužiuose. Įrengiant namus, kad ir nuomojamus, turime viską vertinti labai individualiai. O naujoves ir šiai dienai „ant bangos“ esančius sprendimus derinti tik pagal objektą ir kliento poreikį.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.