Grožio salonas „Mon salon“

Modernios klasikos interjeras – grožio salone, Vilniuje.

Interjero dizainerė  – Kristina Grybaitė

Interjero fotografas – Leonas Garbačauskas                     

Interjerą puošia dailininko A. Rutkaus kūrinys „Queen“

 2018 m.                                                                                                                                                                                               

Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje


Laikas praleistas gražioje aplinkoje, grožio salone “Mon Salon” Karoliniškėse, L.Asanavičiūtės 13a, prabėgs tikrai greitai.

Mano manymu kiekvienas interjeras turi atspindėti užsakovą arba veiklą kuri vyks jame. Grožio salonui „Mon salon“ interjero kūrimą pradėjau su itin geromis emocijomis.

Norėjosi sukurti išties patrauklią ir jaukią vietą, kur užėjusi kiekviena klientė ir klientas jaustųsi tarsi namie. Todėl pasirinkome modernios klasikos stilių.

Šis interjero stilius leidžia suderinti dinamiško ir įvairiapusiško gyvenimo būdo šiuolaikinį žmogų bei niekada nesenstančios klasikos grožį.

Nors šis stilius gali pasirodyti šiek tiek eklektiškas, tačiau tinkamai suderintos spalvos ir interjero elementai padeda išvengti chaoso ir sukuria derančia stilistinę visumą.

Kuriant interjerus tinkamo įkvėpimo kartais tenka palaukti ne vieną dieną, tačiau vos ėmus dirbti su grožio salono projektu mintys tarsi liejosi. Suvokdama jog šis salonas kuriamas pagrinde moterims iš pat pradžių įsivaizdavau jog tai bus minkštas, šiltas, šviesus, jaukus, be abejo, ir patogus interjeras. Todėl neatsitiktinai interjere pasirinkta „pelenų rožinė“ spalva, marmuro rašto plytelės sukuriančios šventiškumo jausmą, kas yra būdinga mano kuriamiems interjerams. Tokiam pasirinkimui pritarė ir užsakovė. Greta kabo stilistinę mintį pratęsiantys įmantrūs veidrodžiai įrėminti į charakteringus rėmus, kurie ne tik puošia, tačiau ir atlieka savo funkciją.

Norėjosi, kad kiekviena moteris užsukusi į saloną pasijaustų šventiškai. Visuomet sakau jog viešoji erdvė turi būti puošni, graži ir šventiška, nes aplinkui ir taip daug įprastos kasdienybės. Todėl atėjus į tam tikrą viešąją erdvę norsi pasijausti maloniai, nejausti streso, nejausti nuovargio. Grožio specialisčių darbas išties sunkus ir visą dieną būti niūrioje aplinkoje tikrai nesinori.

Žinoma, gerą emociją sukurti ne tik užtrunka, tačiau ir tenka apgalvoti kiekvieną detalę. Kartu su grožiu išvien turi eiti ir praktiškumas. Dirbant su įvairiomis kosmetinėmis grožio priemonėmis įprasti baldų paviršiai greitai nusidėvėtų todėl visi paviršiai ir dangos parinkti lengvai valomi ir atsparūs drėgmei. Puošybos elementai tokie kaip rombinis veidrodis, jau tapęs mano kuriamų interjerų vizitine kortele, ilgos – iki pat žemės krentančios užuolaidos ir kitos interjero detalės sukuria prabangos pojūtį. Itin kruopščiai apgalvotas apšvietimas ir baldų funkcijos. Kiekviena spintelė, kėdutė ar staliukas turi savo funkciją ir vietą.

Laukiamojo zona sumąstyta taip, kad laukiantys klientai galėtų patogiai gurkšnoti kavą, greta ant komodos rastų įdomios informacijos, galėtų paskaityti žurnalą, pasidomėti naujausiomis tendencijomis. Taip pat žinojau, kad šiame salone užsakovė vykdys ir kūrsus, tad planuojant visą interjero išdėstymą mintyse planavau viską taip, kad reikalui esant galėtume išplėsti erdvę – todėl salone atsirado praplatintos palangės. Ant šių palangių pritrūkus atsisėdimo būtų galima prisėsti konspektuotis seminaro informaciją.,ar jaukiai gerti kavą.Taip pat apgalvotas radiatorių paslėpimas už grotelių, kad nesugadintume estetinio vaizdo.

Langai įrėminti tokios pat spalvos audiniu kaip ir sofutė. Virtuvėlė, kurioje bus galima užkaisti kavos, išlaikant spalviškumo vientisumą taip pat šiek tiek pridengta vienspalve užuolaida.

Užtenka pažvelgti pro salono langą ir norisi rezervuoti sau vietą. Būtent tokią emociją ir norėjau perteikti kurdama interjerą.

„Mon salon“ interjeras išskirtinis, tarsi atskiras asmeninis paveikslas nuo šiol tapsiantis šio grožio salono profesionalių darbuotojų vizitine kortele.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.