Gėlių sala

“Gėlių sala” parduotuvės interjeras Kaune.

Interjero dizainerė  – Kristina Grybaitė

Interjero fotografas – Leonas Garbačauskas                     

 2017 m.                                                                                                                                                                                               

Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje


O kai pagalvoji, tokių mielų ir gražių sutapimų gyvenime būna…

Dažnas savą verslą turintis žmogus gan retai susimąsto apie tai, kad kurti jį reikia gražioje aplinkoje. Juk taip darbas gali vykti daug sklandžiau!

Mano apsilankymas salone “Gėlių sala” – ypač tankus: jų gėlių kompozicijomis puošiu savo klientų kuriamus interjerus, taip pat ir savus namus. Tad po eilinio apsilankymo ten sulaukiu skambučio su pasiūlymu apsiimti jų kiek daugiau, nei 100 kv.m. salono interjeru! Na ir sutapimas!

Žinoma – darbų, kaip visada, nors vežimu vežk, o dar ir Kalėdos artėja… Bet pamaniau, kad verta surizikuot ir… Nenusivyliau: darbas ėjosi tobulai sklandžiai, tiesiog kosminiu greičiu!

Salono savininkė naująjį atidarymą pradėti norėjo dar prieš Valentino dieną. Tad apsitarti visas detales, sukurti vizualizacijas ir, galų gale, jas įgyvendinti per beveik du mėnesius – absoliučiai unikalu.

Ir per tokį trumpą laiką reikėjo sukurti ne bet kokį – gražų! kad atsispindėtų gėlių grožis, prabanga ir elegancija.

Pradžia, kaip ir visa likusi darbų eiga, vyko sklandžiai – akimirksniu išsiaiškinome norimą stilių ir konceptą. Dėl ko viskas sekėsi taip gerai? Nes nebuvo absoliučiai jokio blaškymosi: atrodo, vidiniu susitarimu dirbome, kūrėme ir bendravome vienodai.

O interjeras… Dvelkia prabanga. Ir ne bet kokia – kokybiška (šypt): gryna mediena, tikrai ne mažos investicijos sukurti gaivią harmonijos aplinką. O ir židinio imitacija sukuria jaukumą – jame ir ant jo balto paviršiaus eksponuojamos dekoracijos bei gėlės.

Šiam projektui parinkome labai aplinkos poveikiui atsparias grindis, tad žiemą įžengus į saloną šlapiais batais grindims pavojus negresia. Taip pat teko galvoti ir apie naują gėlių šaldytuvą – specialią vėsią vietą, kuris puikiai išlaiko gėlių gaivą. Pirmas idėja – užsisakyti ir atgabenti iš užsienio, o antra – galime ir patys! Juk mes – auksarankių tauta! O tai ypač pasitvirtino ir šį kartą.

Šaunioji komandą šį specialų nemažą šaldytuvą suprojektavo ir pastatė!

Šiame jaukiame salone – atskiri gėlių bei dekoracijų skyriai. Vienas tarp jų – vestuvinis. Šiam kampeliui panaudojau savo pamiltus rombinius veidrodžius, kurie suteikia charakterio kiekviename projekte. Jų atspindyje šmėžavo balta spalva, pozicionuotos gėlės bei vestuvių nuotaika.

O tikriausias gėlių salono akcentas – prekystalis: tamsaus medžio ir šilto atspalvio pilkumos fone.

Parduotuvėje taip pat atsirado ir papildoma darbo vieta floristėms, kurios kuria žavias kompozicijas.

Kone labiausiai stebinantis dalykas yra tas, kad kai pasikeitė šio salono interjeras – pasikeitė ir klientūra, prekinio ženklo raiška: kiekviena detalė, net ir menkiausia, yra išdailinta iki visiško tobulumo!

Užsukus į šią vietą ir pamačius gėlių jūrą, atrodo, paskęsti. Bet įsižiūrėjus pamatai, kad kiekvienas lapelis bei siūlas turi savo vietą. Šis projektas – tobula sinchronizacija alsuojantis grožio mechanizmas!

Krepšelis

Krepšelis tuščias.