Tiulio Fėja

Mados namų “Tiulio Fėja” interjeras Vilniuje.

Interjero dizainerė  – Kristina Grybaitė

Interjero fotografas – Leonas Garbačauskas                     

 2017 m.                                                                                                                                                                                               Interjero nuotraukas galite rasti puslapio apačioje


Fėjų, pasipuošusių tuliais, namai

Nuo ryto iki vakaro pasipuošusi – interjeras, vertas Fėjos vardo

Kontrastinga mados studija: kur šventė ir puošnumas niekada neišeina

„O juk ruduo – pats geriausias metas įsimylėti. Ir tada mylėti taip, kad nejučia ateitum iki vestuvių“ – šiltą istoriją prie kavos puodelio pradeda interjero dizainerė Kristina Grybaitė. Kurti interjerą ten, kur visada pakili nuotaika, spinduliuojanti prabanga ir skonis – nepakartojama.

Kai susitinka dvi kūrėjos

Pamatę rūbų dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės mados namų „Tiulio fėja“ erdvę tikriausia net nepagalvotumėte, kad iki šiol tai buvo labai siaura, ankšta patalpa, kurioje net nebuvo vietos apsisukti.

Kaip sako pati interjero dizainerė – šiuo projektu ji labai džiaugėsi ir jautė begalinį susidomėjimą. Atrodo, kad mintis kurti beveik  kone 200m2 mados namus, kuriuose visada vyrauja šventė, laimė ir grožis, ją pačią tiesiog užbūrė. Bet jaudulys nedingo – juk susitinka dvi dizainerės! – “Prieš imantis šio projekto tikrai ilgokai pasvarsčiau-ar pavyks pateisinti lūkesčius – be galo norėjau atspindėti eklektišką rūbų dizainerės V. Jakučinskaitės požiūrį į grožį, madą bei puošnumą. Tiesiog įsiklausiau į jos idėjas ir norus ir mums tikrai pavyko!” – džiaugiasi šio projekto interjero dizainerė.

Išskirtinumas – charakteris

Šie mados namai turi charakterį – dominuojančios juoda, balta ir aukso spalvos suteikia modernumo prieskonį, maišytą su klasikos elementais. O pamačius priimamąjį supranti, kad tai – tikra šio interjero karūna: išskirtiniai elementai, rankų darbo priimamojo stalas, dekoruotas dailininko Lino Atgalainio specialia technika bei veidordinės languota siena, suteikianti aštresnio skonio.

Tik įžengus pro duris tiesiog neįmanoma nepastebėti jau vizitine interjero dizainerės K. Grybaitės kortele tapusio didžiulio laikrodžio ant priimamojo sienos. „Esančios spalvos bei veidrodžiai tiesiog automatiškai sukuria šventę ir jauti – atėjęs čia tikrai būsi pasitiktas, kaip karalius“ – šypsosi interjero dizainerė.Šis laikrodis turi savo istoriją-jis buvo vienas ir pagrindinių akcentų pristatant 2017 metų išskirtinių vestuvinių bei proginių suknelių kolekciją „Veidrodžių karalystė“. Taigi natūralu, kad jis jau tapo istorija ir pradėjo savo laiką skaičiuoti mados namuose.

„Iš pat pradžių apžiūrėjus patalpas labiausiai mane gąsdino tas vaizdas, kurį pamačiau: ankšta, nėra vietos ir kur kojos padėti. Sunku buvo įžvelgti potencialų grožį bei eleganciją“ – dalinasi įspūdžiais Kristina.

O kaip viskas prasidėjo?

„Vieną esminį dalyką supratau, kai baigėsi mūsų pirmasis susitikimas su V. Jakučinskaite: juk ji – pirma suknelių dizainerė, pradėjusi kurti jas tiek mamai, tiek dukrai! Ši mintis mane tiesiog sušildė ir supratau – juk aš dirbsiu su ja! Juk aš kursiu šiai dizainerei jos studiją! O kai pamačiau jos [Viktorijos Jakučinskaitės] kūrybą gyvai – supratau: tai – mano skonio ir mano stiliaus drabužiai. Ten, kur elegancija bei kuklumas, sulietas su puošnumu, mano širdį tikrai pavergia“ – šiltomis mintimis dalinasi K. Grybaitė.

Kaip pasakoja Kristina – labai džiaugiasi, kad šiame projekte yra iš anksčiau likusių V. Jakučinskaitės daiktų, tokių, kaip šviestuvai, šventa statulėlė, pasak K. Grybaitės, matomai sauganti ir globojantinkūrėją bei antikvarinis, aukso spalvos rėmais dekoruotas veidrodis, prie kurio puošėsi kelių amžių damos ir prie kurio dabinsis dar kelios kartos. Šis veidrodis su suknelių dizainere yra kartu visą jos dizainerės karjerą ir yra tikra „Tiulio fėja“ pažiba.

Kas ir kaip?

Nors dizaino studijoje yra kelios erdvės ir pačios Viktorijos Jakučinskaitės siuvykla šalia – visos  patalpos yra išskirtinės, bet vis tiek harmoningai susieinančios. – „Pati ne kartą buvau šioje studijoje – tikrai norėjau pati, kaip klientė, „išbandyti“ studiją – ar užtenka vietos, ar geras apšvietimas, ar fone grojanti muzika girdisi, ar gera akustika. Matydama studijoje esančias nuotakas, besiruošiančias šventei, negalėjau nustot šypsotis – juk taip gera matyti tą nepaliekančią laimę ir jų komfortą esant čia“ – pasakoja „Tiulo fėja“ interjero dizainerė

O juk svarbiausia kuriant tokį interjerą yra tai, kad aplinka atspindėtų kūrėją ir kad būsimas klientas čia atėjęs jaustųsi atsipalaidavęs ir žinotų, kad čia – visada išliekanti prabanga ir elegancija.

„Na, o po to svarbiausia brėžiniai ir įgyvendinimas“ – juokaudama sako Kristina.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.