Mėlyna saulė

Modernus namo interjeras. 

Interjero dizainerė  – Kristina Grybaitė

2017 m.                                                                                                                                                                                             Interjero vizualizacijos puslapio apačioje.


Kiekvieną projektą reikia prisijaukinti, pradėti jį matyti.Kadangi namas dar nepastatytas ir jame apsilankyti galimybės nebuvo, todėl interjero kūrimas prasidėjo nuo brėžinių analizavimo.  Klientų pageidavimu ir bendru sutarimu  sutarta, kad daugiau nei 200 m2 namo interjeras bus daromas modernaus stiliaus, gana negausaus spalvinio spektro. Tam pasirinktos monochrominės spalvos. Daugiausiai namo interjere žaidžia – pilka, juoda ir šilta medžio spalva.  Taip prasidėjo kelionė link klientų norų išsipildymo.

Maloniai šnekučiuojantis su klientais ir diskutuojant apie patinkančias spalvas netikėtai paaiškėjo, kad jų mėgstama spalva yra mėlyna. Todėl akcentinė spalva pasirinkta – sodriai mėlyna. Visas įdomumas prasidėjo kuriant virtuvės baldų projektą. Būtent virtuvės erdvėje galime pajausti didžiausią šios spalvos prisilietimą prie namo interjero.

Persikėlus į svetainės erdvę su nestandartinėmis, aukštom ir sudėtingo formavimo lubomis, kaip ir visada, pasitiko pagrindiniai iššūkiai – suplanuoti baldų išdėstymą ir atrasti norimus spalvinius akcentus.

Smulkmeniškai ir kruopščiai susidėliotos vonios erdvės. Jos sukurtos atitinkamo modernaus stiliaus, kaip ir visas namo interjeras.

Kas sužavėjo mane pačią kaip dizainerę šio namo interjere? Tai apšvietimo sprendimai vaikų kambariuose. Surasti įdomesni dizaino sprendimai tokie kaip suformuotas specialus apšvietimas lubose, kuris taip pat atsikartoja ir sienose. Jaunuolio kambarį nuspręsta dekoruoti betoną imituojančia medžiaga. Beje, ši apdailos medžiaga atsiras ir virtuvės sienos dekore.

Nors labiausiai žaviuosi klasikiniais interjerais, tačiau šis modernaus stiliaus namo interjeras taip pat suvirpino mano dizainerės širdį. Labiausiai žavi visur išlaikytas stilius ir subtilumas. Tai galima įžvelgti bet kurioje namo vietoje: apdailų sprendime, baldų ar lubų formose.

„Kiekvienas suleidžiame šaknis į juodžemio sklypelį, į pelkę arba balto biraus smėlio juostą, į akmenį, asfaltą ar į kilimo skiautę tam, kad galėtume pavadinti šitą vietą vienu vieninteliu svarbiu žodžiu – namai“. (K. Vonegutas). Svarbiausia nepamiršti, kad prieš pradedant kurti namus svarbu tiksliai nuspręsti koks bus namų interjeras.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.