Pipiras

Namo interjeras Šiauliuose.

Interjero dizainerė – Kristina Grybaitė.

Vizualizacijose namo interjerą puošia dailininko Arūno Rutkaus kūrinys.

2017 m.                                                                                                                                                                                                                       (interjero vizualizacijos puslapio apačioje)


Šio namo planas yra kaip tik toks koks man labiausiai patinka. Labai mėgstu ir vertinu vieno aukšto namus. Tikriausiai dėl to, kad tokiuose namuose gyvenimas visuomet gaunasi ant žemės. Nėra jokių laiptų, kurie dažnai vargina ir atrodo nieko nedarei, bet vien vaikščiodamas po namus nusibėgiojai per visą dieną.

O kodėl „Pipiras“?

Manau jau daugelis pastebėjo, kad mano – kristinosinterjerai.lt – interjerai kupini savito jausmo, prabangaus gyvenimiško prieskonio ir net kartais ekstravagantiškumo. Taip ir šių namų interjero dizainas „Pipiru“ pavadintas ne veltui. Ekstravagantiškos ir gal net kiek egzotiškos detalės tobulai dera su visu vyraujančiu subtilumu ir santūrumu. Tarsi ragautum egzotišką pipirą, kuris vienu metu aitrus ir pikantiškas, tačiau kartu viliojantis ir skanus.

Namo interjeras sukurtas modernaus stiliaus. Šiame interjere nėra rėkiančių spalvų. Vyrauja prislopintų spalvų gama, subtilūs, žemiški tonai. Grindų dangai pasirinktos natūralios ąžuolo parketlentės. Taip pat šiame name kaip ir beveik visuose mano kurtuose interjeruose naudotas grindų šildymas. Plytelių panaudota labai saikingai, tik ten kur būtina, tai prieškambaryje ir vonioje.

Vienas įdomesnių priimtų sprendimų svetainės zonoje stovintis židinys. Jis atlieka ne tik tiesioginę funkciją, tačiau ir dekoratyvinę – kadangi atskiria virtuvę ir svetainę. Apskritai man, kaip interjero dizainerei, labai smagus šios erdvės išdėstymas, nes židinys ir televizorius nesusiplaka vienoje vietoje. Kad ir kur pažvelgsi visur estetiška, gražu.

Vonios kambario interjeras šiek tiek ekstravagantiškas. Čia puikiai įsikomponuoja ir vonia ir dušo niša. Daugelis užsakovų jau nebenori stiklo dušo kabinoje, nes kad ir kokia būtų gera danga vis tiek tenka ją prižiūrėti. Todėl matome suformuotą sieną, kurios vidus bus išklotas plytelėmis, o išorė dažyta. Praustuvo baldas šiek tiek panašus į komodą. Todėl nebelieka buitiškumo ir vonios šaltumo. Šios erdvės stalviršiams pasirinktas patvarus marmuro akmuo. Akcentinis vonios šviestuvas kaip centrinė detalė ne tik pagyvina, tačiau ir užbaigia visą interjerą.

Be abejo kaip vonioje be veidrodžio, kuriame matytum save visu ūgiu? Šis daiktas vonios zonoje taip pat surado savo vietą ir įeinant į vonią leido atsisakyti nereikalingų, negražių detalių.

Persikelkime į miegamojo erdvę. Čia interjero dizainas pasirinktas visai subtilus, prislopintas detalių atžvilgiu, neišsišoka iš bendro namo konteksto. Pagrindinės miegamojo erdvėje vyraujančios medžiagos – aksomas, atlasas, medis.

Drabužinė solidi, erdvi. Joje telpa netgi minkštas pufas ant kurio labai patogu atsisėsti ar paprasčiausiai nusimesti kokį nors daiktą. Spalvų atžvilgiu šioje zonoje pasirinkta labai šviesi spalva, kadangi patalpa yra be langų. Todėl norėjosi ją padaryti šviesią ir erdvę.

Vaikų kambariai yra vaikiški, tačiau taip kartu ir labai neišsiskiria iš viso namo interjero sprendimo. Naudojami tikro medžio baldai, kokybiškos medžiagos.

Negalvokite, vaikiško žaismingumo nepamiršome! Tad visai šalia lango įsikomponavę didžiuliai stalčiai su vieta žaislams. Papildomą gyvumo jausmą suteikia ne tik lentynose atsirasiantys žaislai, tačiau ir dailios vaikiškos pagalvėlės. Norėčiau pridurti, kad pasirinkdami medinius baldus vaikų kambariui tikrai neatimame iš vaikų vaikystės džiaugsmų.

Ir visgi, kad ir kokie nuostabūs, prabanga ir grožiu tviskantys namai būtų, patys gražiausi dalykai juose bus ne matomi. Nes kaip sakė Helena Keler: „Pačių nuostabiausių dalykų pasaulyje negalima pamatyti ar paliesti. Juos reikia pajusti širdimi“. Todėl ir linkiu šiai žaviai šeimai, kad gražiuose namuose būtų kuo daugiau tų tik širdimi juntamų džiaugsmų. Tada ir namai bus kupini sėkmės ir pasitenkinimo.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.