Dangaus sapnas

Namo interjeras Kelmėje. 

Interjero dizainerė – Kristina Grybaitė.

Vizualizacijose namo interjerą puošia dailininkės Eurikos Urbonavičiūtės reprodukcija. 

2017 m.                                                                                                                                                                                                                       (interjero vizualizacijos puslapio apačioje)


„Niekas nesakė, kad gyventi bus paprasta tik pažadėjo, kad bus verta.“ (Autorius nežinomas) Ir tikrai kartais būna išties sudėtingų darbų, tačiau kaip mėgstu sakyti – net neįmanomą galime įveikti dideliu, kruopščiu ir atsakingu darbu. Šis vieno aukšto namas yra vienas iš tokių  pavyzdžių – sudėtingas, didelio ploto namas.

Ypatingai daug galvoti privertė lubų sprendimai, kad galėtume teisingai nuspręsti kaip daryti. Kartais būna nepasiduoda interjeras iš pirmo karto, todėl šiame interjere teko apsvarstyti nemažai variantų. Netgi priėmėme tokį sprendimai kaip užsakovų pageidavimas, kad virtuvė nebūtų buitiška.

Taigi atvykusi į vietą. Su užsakovais priėmėme sprendimą iškirsti virtuvės langą iki žemės. Tokiu būdu sukurdami svetainės jaukumo, šventiškumo pojūtį. Nes priešingu atveju būtume užsukę virtuvės baldus palei sieną ir būtų įprastas virtuvės išplanavimas. Pažvelgus matome, kad šioje erdvėje turėsime salą, spintas ir virtuvės baldus, suprojektuotus taip, kad jaustųsi kuo mažiau buities. Tai vienas iš kristinosinterjerai.lt interjerams būdingų sprendimų.

Keliantis į sekančias erdves turime svetainės, valgomojo ir prieškambario zoną. Koridorius didžiulis, turintis aukštas lubas ir kas išties retas dalykas, kad koridorius turi daugiau nei dviejų metrų plotį ir net 6 – 8m ilgį. įspūdingi matmenys! Net juokavome su klientais, kad galėtume čia pastatyti sūpynes. Apžvelgus erdvėje išsidėstančius baldus matome prieškambario spintą, suoliuką batams nusimauti. Kaip visuomet, visus baru, kad prieškambaryje būtinai turi būti suoliukas atsisėsti. Parėjus namo pasidedi rankinę, atsisėdi, ramiai nusimauni batus ir eini toliau. Arba kaip tik išeidamas apsimauni batus. Nes dažnai pamirštame šitą paprastą elementarų daiktą kaip suoliukas. Bendrai šiame prieškambaryje yra viskas kas būtina.

Vonios kambaryje suprojektuoti kaip įprasti baldai ir įranga atitinkantys šios erdvės poreikius. Parinktos ramios ir elegantiškos spalvos.

Darbo kambarys išgyveno kelias transformacijas ir vis tik nugalėjo noras turėti viską po ranka.  Tad atsirado didžiulė spinta, klasikinio stiliaus spinta, darbo stalas ir patogi, nedidelė sofutė pavargusioms mintims pailsinti.

Vaikų kambariai turi žaismingumo kibirkštėles, tačiau iš esmės yra rimti. Išspręsti klasikiniame stiliuje tik su vaikiškomis detalėmis. Suplanuoti palyginus santūriai. Įdomesnis sprendimas priimtas būtent greta lovos einančią sieną papuošti vaikyste dvelkiančiomis dekoracijomis. Juk taip smagu, kai kambarys maloniai palydi į pasivaikščiojimą debesimis.

Taigi šis ramus, gražus, santūrus interjeras man tapo įsimintinas tuo, kad nepasidavė iš pirmo karto, tačiau atkakliai dirbant ir įdėjus nemažai pastangų pamažu artėjame link širdžiai malonaus rezultato.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.